Abidal po operácii pečene, kotol na Nou Campe skandoval jeho meno

11.04.2012 Celý región

Barcelona 11. apríla (TASR) - Francúzsky futbalista Eric Abidal absolvoval v utorok v Barcelone plánovanú transplantáciu pečene, ktorej darcom bol jeho bratranec Gerard. V čase operácie hral FC Barcelona domáci zápas Primera Division s Getafe (4:0) a vyše 76.000 divákov na Nou Campe v 22. minúte skandovaním Abidalovho mena a "standing ovation" vyjadrilo svojmu hráčovi aspoň na diaľku psychickú podporu.

"Nemáme zatiaľ žiadne správy, ako operácia dopadla. Dúfam, že lekári nám niečo už čoskoro povedia. Vieme, že Eric je v najlepších rukách, takže sa ničoho neobávame," povedal športový riaditeľ katalánskeho veľkoklubu Andoni Zubizarreta pre televíznu stanicu Canal Plus.

Tridsaťdvaročnému Abidalovi pred vyše rokom diagnostikovali nádor na pečeni a 17. marca 2011 absolvoval operáciu. Už o dva mesiace sa fenomenálnym spôsobom vrátil na trávniky, keď odohral celé víťazné finále Ligy majstrov proti Manchestru United. V tejto sezóne pravidelne nastupoval v základnej zostave Barcelony, no od marcového zranenia v prípravnom zápase Francúzska s Nemeckom maródoval.

Po tejto operácii nie je isté, či ešte niekedy Abidal bude môcť hrať futbal na vrcholovej úrovni. "Som presvedčený, že ešte bude hrať. Pre naše mužstvo je nenahraditeľný. Eric je univerzálny hráč," vyhlásil kormidelník španielskeho majstra Pep Guardiola. Lekári sú zatiaľ vo vyjadreniach opatrnejší a reálne pripúšťajú aj možnosť, že Abidal s futbalom skončí.

Informovala agentúra AP.
 

Vyberte región